Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف، حجت الاسلام  حسن روحانی روز جمعه هفته گذشته در صدر یک هیات عالی رتبه برای انجام گفت و گو درباره مسائل منطقه ای و بین المللی به توکیو سفر کرد. این اتفاق در حالی رخ داد که شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن 22 خرداد ماه سال جاری در سفری سه روزه به تهران با مقامات ارشد نظام جمهوری اسلامی از جمله رهبر انقلاب و رئیس جمهور دیدار و گفت و گو کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جریان سفر خرداد ماه نخست وزیر ژاپن به ایران عنوان شد که وی حامل نامه دونالد ترامپ برای ایران بوده اما رهبر انقلاب به صراحت بیان فرمودند« ترامپ را شایسته مبادله پیام نمی‌دانم و مذاکره نخواهیم کرد».

دیروز شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن بعد از میزبانی از رئیس جمهور ایران گفتگویی تلفنی با دونالد ترامپ داشت که در آن نتایج ملاقات با حسن روحانی را برای رئیس جمهور آمریکا تشریح کرد. گفته شده مکالمه تلفنی دو طرف حدود یک ساعت و ربع به طول انجامیده و درباره موضوعات مختلف از جمله ایران صحبت شده است.

اما حسن روحانی، روز شنبه و بعد از بازگشت به تهران با بیان اینکه با همه کشورها در زمینه شکستن تحریم ها رایزنی داریم که با برخی کشورهای اروپایی و ژاپن بیشتر است، عنوان کرد: در زمینه شکستن تحریم هم ژاپنی‌ها یک پیشنهاد جدید داشتند و هم ما که بنا شد رایزنی ها ادامه داشته باشد.

از پیشنهاد فرانسه تا ژاپن؛ آیا می توان امیدوار بود؟

اگر چه به نظر می رسد حسن روحانی هنوز امیدواری هایی در این باره دارد اما اکثر رسانه ها اخبار مثبت و امیدوار کننده ای از نتایج سفر ژاپن منتشر نکردند. تا پیش از سفر روحانی به ژاپن انتظار می رفت اهدافی مانند وصول پول های بلوکه شده ایران بدلیل فروش نفت، افزایش همکاری های اقتصادی بین دو طرف و مشارکت های تجاری پیگیری شود. همچنین انتظار می رفت ایران بتواند ژاپن را مجاب نماید تا از حضور در ائتلاف دریایی آمریکایی ها در خلیج فارس انصراف دهد اما برخی رسانه ها از جمله رویترز مدعی شده اند که شینزو آبه در جریان سفر روحانی به وی عنوان کرده که ژاپن قصد دارد نیروی نظامی به خلیج فارس اعزام کند. 

همچنین پیش از سفر روحانی، روزنامه ماینیچی ژاپن مدعی شده بود که پاریس و توکیو در نظر دارند بر اساس یک طرح مشترک با اعطای وامی به ایران برای تامین مواد غذایی و دارویی اقدام کنند. مطابق گزارشی که این روزنامه منتشر کرد بعد از درخواست ایران برای افزایش خط اعتباری 15 میلیارد دلاری فرانسه جهت جبران اثر تحریم های سخت، مبلغ ابتدایی به 18.4 میلیارد دلار تغییر پیدا کرده است. البته شرط پرداخت وام از سوی این دو کشور تعهدی و پایبندی کامل ایران به توافق هسته ای عنوان شده بود اما بعد از انتشار این خبر یوشیهیده سوگا، سخنگوی دولت ژاپن بیان کرد خبر پیشنهاد اعطای وام به ایران صحت ندارد.

پیشنهاد امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه مبتنی بر ایجاد خط اعتباری 15 میلیارد دلاری برای فروش 700 هزار بشکه نفت بود که مطابق آن تهران علاوه بر پذیرش گفت و گوهای منطقه ای، محدودیت های جدید در برنامه هسته ای خود را نیز می پذیرفت. البته قرار بود در مقابل، برخی از تحریم ها نیز که از زمان خروج آمریکا از برجام علیه ایران وضع شده بود لغو گردد. 

در جریان سفر حسن روحانی به نیویورک نیز رایزنی های فشرده ای از سوی مقامات اروپایی علی الخصوص با رئیس جمهور ایران و هیات همراه صورت گرفت تا زمینه برای مذاکره مستقیم و رو در رو صورت گیرد اما ظاهراً ایران صرفاً انجام ملاقات در حضور دیگر اعضای برجام را امکان پذیر دانسته است. دیگر شرط ایران نیز به این امر منوط بوده که ابتدا تحریم هایی که دونالد ترامپ بعد از خروج از برجام وضع کرده لغو شود، سپس می توان درباره دیدار صحبت و گفت و گو کرد. اما بدلیل همین اختلافات و جدول زمانی انجام این اقدامات، مذاکرات به نتیجه خاصی منجر نشده بود.

اما سوالی که در این بین مطرح می شود این است که ورود ژاپن به عنوان متحد آمریکا و فرانسه به عنوان یکی از شرکای غربی واشنگتن به ماجرای مذاکره از چه زاویه و دیدگاهی باید صورت می گیرد. آیا امکان پذیر است که این دو کشور بدون هماهنگی با آمریکا و خارج از چارچوب سیاست فشار حداکثری واشنگتن و صرفاً بدلیل قدرت و ارتباطات تجاری که با ایران دارند اقدام به چنین کاری کرده اند؟

اصولاً با توجه به محتوای پیشنهادات و اینکه دو کشور فرانسه و بخصوص ژاپن در مدار آمریکا حرکت می کنند بسیار بعید است ورود این کشورها به عرصه میانجی گری بدون رضایت و هماهنگی با آمریکایی ها انجام شده باشد. اما موضوع مهم این است آیا مذاکره پی در پی با مقامات ژاپنی و فرانسوی که صرفاً به عنوان انتقال دهنده درخواست های دونالد ترامپ رفتار می کنند و در زمین آمریکا بازی می کنند می تواند تامین کننده خواسته ها و منافع ملی ایران باشد؟

فراموش نکرده‌ایم که پس از مذاکرات  مکرون با روحانی باز فرانسوی ها بودند که اعلام کردند : رییس جمهور فرانسه هنوز نتوانست مقامات آمریکایی را متقاعد کند که با اعطای خط اعتباری 15 میلیارد دلاری برای ایران موافقت کند. 

این بازی بار دیگر با نقش آفرینی ژاپن تکرار شد . به نظر می‌رسد این طرح فریب که یکبار توسط مکرون و بار دیگر توسط شینزو آبه بکار گرفته شد  تنها برای  گرفتن عکسی یادگاری بر سر میز مذاکره با ترامپ  طراحی شده است . به همین دلیل است که آنها  ایران را با پیشنهادهای ظاهرا جذاب 15 و 18 میلیارد دلاری دعوت میکنند  و سپس از مقامات کشورمان میخواهند اول بر  به دیدار رییس جمهور آمریکا بشتابند! و یا گوشی تلفن را بردارند و ترامپ را از اینهمه انتظار رهایی بخشند !! این بخش اول سناریوست . بخش دوم (پس از انجام مذاکره و عکس یادگاری) آغاز جرزنی و طرح تعهدات بیشتر است . خوشبختانه مقامات ایرانی در این قسمت دست آنها را خوانده‌اند . اما اینکه برای بار چندم به این درخواستهای تو خالی پاسخ مثبت میدهند جای سوال دارد. 

سوال مهم تر این است که آیا منتظر نگه داشتن مردم و فعالان اقتصادی می تواند گره گشای وضعیت بغرنج و نامناسب اقتصادی باشد. فراتر از این مسائل مذاکرات متوالی و عدم رسیدن به نتیجه ای قابل ملموس ممکن است علاوه بر ناامیدی مردم، زمینه معرفی ایران به عنوان کشوری غیرمنطقی توسط آمریکایی ها را نیز فراهم نماید. از سوی دیگر شرط ایران همیشه این بوده که با تزریق اعتبار به کانال اینستکس مخالفت کرده چرا که خواهان برقراری ارتباط تجاری به صورت طبیعی و فروش نفت در بازارهای جهانی است نه اینکه مبادلات تجاری به صورت کاملاً کنترل شده و تحت نظارت کشورهای اروپایی و آمریکایی برقرار شود.

به نظر می رسد با وجود تلاش های فرانسه و ژاپن تا زمانی که تحریم های فزاینده دونالد ترامپ ادامه داد و رئیس جمهور آمریکا نگاهی ابزاری و تبلیغاتی به مذاکره دارد و پیشنهادات غیرمعقولی ارائه می دهد نباید انتظاری خاصی در این باره وجود داشته باشد و از این رو بهترین راه حل استفاده از ظرفیت ها و توانایی های داخلی برای بهبود شرایط و وضعیت اقتصادی کشور است. 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۱۵۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل

یک نشریه غربی با استناد به اظهارات اخیر رئیس جمهور فرانسه از تلاش وی برای تبدیل کردن این اتحادیه به یک قدرت هسته‌ای مستقل خبر داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "فرانکفورتر روند شای" آلمان در مطلبی نوشت: "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه می خواهد اتحادیه اروپا را به یک قدرت هسته ای گسترش دهد. ماکرون می خواهد درباره بازدارندگی هسته ای در اروپا بحث کند. کشور او آماده است تا در دفاع از خاک اروپا مشارکت بیشتری داشته باشد.

هفته گذشته "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه، در دانشگاه سوربن پاریس، دیدگاه های خود را در مورد اینکه دفاع اروپایی چگونه باید باشد، بیان کرد. بعد از آن وی این موضوع را پیگیری کرده و در استراسبورگ در مورد سلاح های هسته ای مشترک صحبت کرد.

در جلسه ای با جوانان که توسط گروه رسانه ای EBRA فرانسه برگزار شد، از وی پرسیده شد که آیا فرانسه آماده اروپایی کردن قابلیت بازدارندگی هسته ای خود است؟ ماکرون گفت که می‌خواهد همه چیز را روی میز بگذارد تا ببیند واقعا چه چیزی از ما به شکلی معتبر محافظت می‌کند. وی تاکید کرد که کشورش آماده است تا حتی بیشتر در دفاع از خاک اروپا مشارکت کند.

در استراسبورگ، رئیس‌جمهور فرانسه در ابتدا ناتو را نوعی سپر حفاظت نامید که باید با ایجاد یک دفاع معتبر اروپایی از آن فراتر رفت. به گفته وی این باید شامل سپرهای دفاع موشکی، موشک های دوربردی که روسیه را بازدارند و سلاح های هسته ای باشد. مکرون در ادامه گفت که دکترین هسته ای کشورش به این کشور اجازه می دهد در صورت تهدید منافع حیاتی خود از سلاح هسته ای استفاده کند. این منافع حیاتی یک بعد اروپایی نیز دارد که وی نخواست جزئیات آن را بیان کند تا اعتبار دفاعی اروپا خدشه دار نشود.

در ادامه این مطلب آمده است: دلایلی که ماکرون اروپایی‌سازی تسلیحات هسته‌ای فرانسه را وارد بازی می‌کند، در نگرش او نسبت به ناتو به‌ویژه تردید او در مورد قابل اعتماد بودن ایالات متحده به عنوان شریک در مواجهه با انتخاب مجدد احتمالی دونالد ترامپ، نهفته است. ترامپ در ماه فوریه این سوال را مطرح کرد که آیا ماده 5 کمک ناتو و بنابراین کلاهک های هسته ای آمریکا باید از اعضای این ائتلاف دفاعی که حداقل دو درصد از تولید ناخالص داخلی را صرف دفاع نمی کنند، محافظت کند.

استفان سژورنه، وزیر امور خارجه فرانسه هم اظهارات مشابهی را به جهان ارائه کرد. او گفته است که اروپا باید دوباره خود را به عنوان یک قدرت ببیند و خود را از وابستگی ها رها کند. به گفته وی توسعه صنعت دفاعی اروپا را باید "نه به عنوان جایگزین، بلکه به عنوان یک مکمل" درک شود. سژورنه همچنین گفته است: «ما باید در کنار ناتو یک بیمه نامه عمر دوم بگیریم، زیرا هر چهار سال یک بار به تصمیم 250000 رأی دهنده آمریکایی در ایالت های این کشور وابسته هستیم».

وزیر امور خارجه این کشور توضیح داد که به منظور توسعه حاکمیت و استقلال استراتژیک اتحادیه اروپا، فرانسه همچنین متعهد به استانداردسازی سیستم های تسلیحاتی در سطح اروپا است. به گفته وی هدف باید "عملکرد متقابل" باشد، به این معنی که همه کشورها می توانند بدون هیچ مشکلی از ادوات نظامی استفاده کنند.

ماکرون همچنین می خواهد استانداردهای جدید برای آینده بازدارندگی اروپا را با دیگر اعضای اتحادیه اروپا مورد بحث قرار دهد. رئیس جمهور فرانسه در استراسبورگ گفت: "من طرفدار باز کردن این بحث هستم که باید شامل دفاع موشکی، حملات با سلاح های دوربرد و همچنین سلاح های هسته ای برای کسانی باشد که آنها را دارند یا سلاح های هسته ای آمریکا را در خاک خود دارند."

با انجام این کار، او بار دیگر درخواست مذاکره را به آلمان ارسال کرد - همانطور که برای اولین بار در سال 2020 انجام داد. سلاح های هسته ای تاکتیکی ایالات متحده در پایگاه هوایی بوشل در آلمان ذخیره می شود. مکرون همچنین این سخنان خود را خطاب به اعضای اتحادیه اروپا، بلژیک، هلند و ایتالیا که همگی چنین تسلیحات آمریکایی را در خود جای داده اند ایراد کرد.

اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می‌کندتحولات اوکراین|توقع کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سخنگوی وزارت امور خارجه: بیانیه‌ های تکراری، هیچ حقی برای دولت کویت در مورد میدان آرش ایجاد نخواهد کرد
  • بیانیه‌های تکراری، حقی برای دولت کویت در مورد «آرش» ایجاد نمی‌کند
  • واکنش کنعانی به تکرار ادعای یک‌جانبه کویت درباره میدان آرش
  • کنعانی: صدور بیانیه تکراری هیچ حقی برای کویت ایجاد نمی‌کند
  • رئیسی پروژه‌ای که در دولت روحانی افتتاح شده بود را دوباره افتتاح کرد!
  • تصمیم فرانسه برای کمک گرفتن از چین
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • پیام رئیس PSG بعد از دوازدهمین قهرمانی
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • امیر جدیدی در نقش منصور بهرامی ایفای نقش می‌کند